Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa yakitori
- 100 g de salsa de soja japonesa
- 75 g de mirin
- 50 g de sake
- 35 g de azúcar
-
30
g de zumo de limón
lub 30 g de vinagre de arroz
Brochetas
- 400 g de contramuslo de pollo sin piel ni huesos
-
1
ramillete de cebolletas rectas tiernas (en trozos de 4 cm)
lub 4 puerros pequeños (en trozos de 4 cm) -
2
pellizcos de ito togarashi (opcjonalnie)
lub 2 pellizcos de condimento de chile en polvo (opcjonalnie) - 4 trozos de limón en gajos para servir (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 933.8 kJ / 223.2 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brochetas de pez espada con salsa Teriyaki
40min
Bibimbap (plato completo coreano)
1 godz. 10 min
Ternera teriyaki con arroz
1 godz. 40 min
Shabu shabu (fondue japonesa)
30min
Bento tonkatsu (cerdo empanado)
1 godz.
Solomillo de atún marinado en miso
30min
Bocadillos de ternera (Banh mi) - Vietnam
1 godz. 15 min
Chop suey de gambas
1 godz.
Nasi Goreng
50min
Sopa de fideos japoneses
1 godz. 15 min
Fideos yakisoba con gambas
30min
California roll - Japón
1 godz.