Atún con pesto de almendras y aceitunas

Atún con pesto de almendras y aceitunas

4.3 110 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 raciones

Składniki

  • 600 g de atún fresco en filetes (1 cm)
  • 60 g de aceitunas negras sin hueso
  • 50 g de almendras tostadas sin sal
  • ½ diente de ajo
  • 1 ramita de mejorana fresca (solo las hojas)
  • 1 ramita de tomillo fresco (solo las hojas)
  • 1 ramita perejil fresco (solo las hojas)
  • 20 g de aceite de oliva virgen extra
  • 20 g de vino blanco seco tipo Chardonnay
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta blanca molida
  • 300 g de agua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 35.69 g
Kalorie 1428 kJ / 342 kcal
Tłuszcz 21.52 g
Błonnik 2.41 g
Węglowodany 1.28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...