Urządzenia i Akcesoria
Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
70 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
40 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
60 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
40 g oleju z zalewy z suszonych pomidorów
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego
-
500 g szynki wieprzowej, pokrojonej w 2 cm plastry
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
-
1000 g wody
-
250 g ryżu brązowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2302.1 mg
Białko
35.7 g
Kalorie
2859.8 kJ /
683.5 kcal
Tłuszcz
31.8 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
64.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50min
Udka z kurczaka z porem zapiekane w sosie tatarskim
1h 30min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1h 25min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2h 30min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4h 45min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1h
Karkówka z cebulą
1h 45min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4h 20min
Schab duszony w sosie
50min