Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g selera naciowego, z odciętymi końcami
- 250 g ziemniaków, pokrojonych wzdłuż na ćwiartki
- 200 g marchewki, z odciętymi końcami
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g oliwy z oliwek
- 500 g wołowiny gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 3 liście laurowe, suszone
-
2
łyżeczki liści tymianku, świeżych
lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego -
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 800 g wody
- 1 łyżka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 20 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 929.3 kJ / 222.1 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 626.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikantna zupa gyros z wieprzowiną
40min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55min
Zupa z wołowiną na ostro
1h 35min
Szwajcarski krupnik
40min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1h 45min
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
1h 50 min.
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40min
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30min
Turbot w szampańskim sosie
40min
Zupa gulaszowa z żurawiną
2h
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1h 30min