
Urządzenia i Akcesoria
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
-
15 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
180 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
50 g bułki tartej
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 ½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
8 pieczarek małych lub średnich
-
2 czerwone cebule pokrojone w ósemki
-
½ cukinii pokrojonej na 8 kawałków (3 cm)
-
8 plastrów chudego boczku, wędzonego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
271.3 kcal /
1135.2 kJ
Białko
17.9 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Sód
587.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Kebabczety z grilla
2 godz. 30 min
Grillowane warzywa z serem feta
35 min
Sałatka z kurczakiem
55 min
Imprezowa sałatka makaronowa
1 godz.
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 min
Sałatka curry
25 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Karkówka marynowana z grilla
3 godz. 20 min
Sałatka w stylu meksykańskim z mięsem i nachos
2 godz. 5 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Tortille z warzywami i szynką
30 min