
Urządzenia i Akcesoria
Karp w migdałowej panierce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
dzwonek karpia, świeżych oczyszczonych z łusek1000 g
-
sól ilość do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
mąki pszennej50 g
-
jajka2
-
mleka2 łyżki
-
białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki70 g
-
migdałów, w płatkach50 g
-
olej rzepakowy do smażenia
-
cytryna ekologiczna, w plastrach, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
522 kcal /
2187 kJ
Białko
53 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
385 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Rolada z boczku i schabu
11 godz. 40 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 godz. 30 min
Śledzie po japońsku
45 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Kutia
24 godz. 50 min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min