Karp w migdałowej panierce

Karp w migdałowej panierce

4.8 160 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • 1000 g dzwonek karpia, świeżych oczyszczonych z łusek
  • sól ilość do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
  • 50 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 70 g białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki
  • 50 g migdałów, w płatkach
  • olej rzepakowy do smażenia
  • cytryna ekologiczna, w plastrach, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 522 kcal / 2187 kJ
Białko 53 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 385 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...