
Urządzenia i Akcesoria
Karp w migdałowej panierce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g dzwonek karpia, świeżych oczyszczonych z łusek
-
sól ilość do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
50 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
2 łyżki mleka
-
70 g białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki
-
50 g migdałów, w płatkach
-
olej rzepakowy do smażenia
-
cytryna ekologiczna, w plastrach, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
522 kcal /
2187 kJ
Białko
53 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
385 mg