Urządzenia i Akcesoria
Karp w migdałowej panierce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g dzwonek karpia, świeżych oczyszczonych z łusek
-
sól ilość do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
50 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
2 łyżki mleka
-
70 g białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki
-
50 g migdałów, w płatkach
-
olej rzepakowy do smażenia
-
cytryna ekologiczna, w plastrach, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
385 mg
Białko
53 g
Kalorie
2187 kJ /
522 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 Std. 30 Min
Kompot z suszu
2 Std. 10 Min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 Std. 25 Min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 Std. 25 Min
Śledzie po japońsku
45 Min
Śledzie po kaszubsku
13 Std. 45 Min
Jajka faszerowane awokado
40 Min
Karp na słodko w galarecie
7 Std. 35 Min
Świąteczny nadziewany kurczak
2 Std. 10 Min
Świąteczny łosoś
35 Min
Łosoś w galarecie
3 Std. 50 Min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 Std. 20 Min