Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g dzwonek karpia, świeżych, oczyszczonych z łusek
- sól, ilość do oprószenia
- pieprz czarny, mielony, ilość do oprószenia
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do skropienia
- 50 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- 70 g białego chleba, czerstwego, pokrojonego na kawałki
- 50 g migdałów, w płatkach
- olej rzepakowy, do smażenia
- cytryna, ekologiczna, w plastrach, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2187 kJ / 522 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 385 mg
Alternatywne przepisy
Sałatka z burakami i gruszką
25 分钟
Kluski z makiem
40 分钟
Śledzie w sosie makowym
1小时 30 分钟
Karp na słodko w galarecie
7h 35min
Wigilijna kapusta z grzybami
1h 20min
Kompot z suszu
2h 10 phút
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30 min
Łosoś w galarecie
3 Std. 50 Min
Śledzie w kożuchu
1h
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3 Std. 50 Min
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1h 15 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1óra 25p