Urządzenia i Akcesoria
Karp w migdałowej panierce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g dzwonek karpia, świeżych oczyszczonych z łusek
-
sól ilość do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
50 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
2 łyżki mleka
-
70 g białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki
-
50 g migdałów, w płatkach
-
olej rzepakowy do smażenia
-
cytryna ekologiczna, w plastrach, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
385 mg
Białko
53 g
Kalorie
2187 kJ /
522 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Kluski z makiem
40 min
Gęś faszerowana
4 godz. 50 min
Kulebiak z rybą i warzywami
2 godz.
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 godz. 25 min
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 godz. 30 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Wigilijna kapusta z grzybami
1 godz. 20 min