
Urządzenia i Akcesoria
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
masła20 g
-
warzyw, mieszanych (np. marchewki, korzenia pietruszki, selera), pokrojonych na kawałki100 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 1-1,5 cm kostkę150 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1-1,5 cm kostkę150 g
-
pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry200 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
wody1400 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół100 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki150 g
-
bakłażana pokrojonego na kawałki150 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
soli1 łyżeczka
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
chili, mielonego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
makaronu, suchego, krótkiego np. fusilli, rigatoni350 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu4 łyżki
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół100 g
-
czarnych oliwek (opcjonalnie) bez pestek30 - 40 g
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
728.5 kcal /
3048.2 kJ
Białko
31.5 g
Tłuszcz
26.6 g
Węglowodany
92.4 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Sód
909.6 mg