
Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
ryżu100 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej90 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
kolendry, mielonej1 łyżeczka
-
ziarna ziela angielskiego2 - 3
-
liście laurowe, suszone2
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
liści szpinaku baby, świeżych100 g
-
sok z ½ cytryny świeżo wyciśnięty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
250 kcal /
1046 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
815 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska