Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g ryżu
-
90 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1000 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
2 - 3 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
sok z ½ cytryny świeżo wyciśnięty
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
815 mg
Białko
9 g
Kalorie
1046 kJ /
250 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegetariańska zupa gulaszowa z dyni; Kokosowy ryż ze smażonymi bananami
55 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Wegetariański krupnik z kaszą jaglaną
55 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min