Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem

Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem

4.2 482 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g ryżu
  • 90 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1000 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka kolendry, mielonej
  • 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • sok z ½ cytryny świeżo wyciśnięty

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 815 mg
Białko 9 g
Kalorie 1046 kJ / 250 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...