Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
TM6 TM5

Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem

4.1 (417 ocen)

Składniki

  • 100 g ryżu
  • 90 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1000 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka kolendry, mielonej
  • 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • sok z ½ cytryny, świeżo wyciśnięty

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1046 kJ / 250 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
7 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
4.8 g
Sód
815 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy