Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem

Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem

4.2 438 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • ryżu
    100 g
  • czerwonej soczewicy, suszonej
    90 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • kolendry, mielonej
    1 łyżeczka
  • ziarna ziela angielskiego
    2 - 3
  • liście laurowe, suszone
    2
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • liści szpinaku baby, świeżych
    100 g
  • sok z ½ cytryny świeżo wyciśnięty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 250 kcal / 1046 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 815 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...