Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de puerro
- 15 g de mantequilla
- 45 g de aceite de oliva virgen extra
- 230 g de agua
- 80 g de patata en trozos
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 2 pellizcos de sal
- 18 navajas
- 65 g de nata
- 1 sobre de tinta de calamar
- 90 g de cebolleta en trozos
- 90 g de pimiento rojo en trozos
- 50 g de tallos de apio en trozos
- 4 ramitas de cilantro fresco (solo las hojas)
- 100 g de pepino pelado en trozos
- 10 g de zumo de lima
- ½ pomelo rosa (6 gajos pelados a lo vivo)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 736 kJ / 176 kcal
- Białko
- 6.38 g
- Węglowodany
- 5.84 g
- Tłuszcz
- 14.11 g
- Błonnik
- 1.66 g
Alternatywne przepisy
Bloody Mary
5 Min
Ceviche de dorada a los cítricos
1 Std. 10 Min
Snacks de gambas (Giau Gung Ob)
35min
Milhojas de bacalao ahumado y gelatina de tomate
6h 20min
Tiradito de lubina
15min
Crema de ostras
20 min
Tartar de buey
10 min
Mejillones marinados con crema de azafrán
40 Min
Tartar de bonito con espuma de cebollino
20 min
Salmón marinado con remolacha
48 Std.
Steak tartare
30 min
Bacalao con coulis de tomate fresco y albahaca para dos
25 min