Wersje kompatybilne
Crema parmentier al ajo con mejillones a la naranja
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 chalota
- 25 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 tira de piel de naranja
- 100 g de mejillones cocidos al natural
- 8 dientes de ajo
- 150 g de patata en trozos
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 400 g de agua
- 1 - 2 pellizcos de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 675 kJ / 161 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Crema de puerros y pera con jamón
40min
Crema de cangrejo
35min
Sopa fría de manzana y puerro
2 Std. 40 Min
Vichyssoise
2u. 20min
Crema de champiñones
20min
Sopa fría de aguacate con gambas
15min
Sopa de mejillones al azafrán
40min
Crema de espárragos y gambas
30min
Crema reina de almendras
30min
Crema de espárragos blancos
25min
Crema de calabaza con queso azul
30min
Crema de boletus
1h 35min