Boczek z kimchi
TM6 TM5

Boczek z kimchi

4.3 (80 ocen)

Składniki

  • 100 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 500 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego w 3 mm plastry
  • 30 g wina ryżowego
    lub 30 g białego wina, półwytrawnego
  • 400 g kimchi, odsączonego z zalewy (patrz wskazówka)
  • 20 g koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka)
  • ziarna sezamu, prażone, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3052.7 kJ / 729.6 kcal
Białko
14.1 g
Węglowodany
9.7 g
Tłuszcz
69.2 g
Tłuszcz nasycony
24.4 g
Błonnik
3.8 g
Sód
504.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy