Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- 10 g oleju rzepakowego
- 500 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego w 3 mm plastry
-
30
g wina ryżowego
lub 30 g białego wina, półwytrawnego - 400 g kimchi, odsączonego z zalewy (patrz wskazówka)
- 20 g koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka)
- ziarna sezamu, prażone, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3052.7 kJ / 729.6 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 69.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 504.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50min
Biała fasola z chorizo
50min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 Std. 30 Min
Solanka z mięsem
2 Std.
Bibimbap burrito
45 Min
Kurczak z kimchi i ryżem
35 Min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3h 40min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 godz. 10 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Kimchi
49 Std. 40 Min
Japońska zupa ramen
1 Std. 50 Min