
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- 10 g oleju rzepakowego
- 500 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego w 3 mm plastry
-
30
g wina ryżowego
lub 30 g białego wina, półwytrawnego - 400 g kimchi, odsączonego z zalewy (patrz wskazówka)
- 20 g koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka)
- ziarna sezamu, prażone, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3052.7 kJ / 729.6 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 69.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 504.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omlet z kurczakiem w stylu tajskim
50 min
Zupa z kimchi i tofu
30min
Kurczak z kimchi i ryżem
35 min
Szybki gulasz z chorizo i fasoli
20 min
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2h 15 min
Masło z chili i sosem Worcestershire
1h 10min
Tajwańska szarpana suszona wieprzowina
1h 40 min
Meksykańska tostada z wołowiną
1h
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 Std. 10 Min
Mac'n'cheese z mięsem i kimchi
1h
Koreański ramen z tofu
50 min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55min