Urządzenia i Akcesoria
Letnia sałatka makaronowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
200 g brzoskwini, bez skóry, pokrojonych w ósemki200 g moreli bez skóry, pokrojonych w ósemki
-
70 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
250 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół (patrz wariant)
-
180 - 200 g sałaty rzymskiej porwanej na kawałki
-
200 - 250 g sera burrata odsączonego, podzielonego na 5 cm kawałki (patrz wariant)
-
1200 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
250 g makaronu, suchego, krótkiego
-
1 ząbek czosnku
-
30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g liść bazylii, świeży oraz dodatkowo do dekoracji
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 g oliwy z oliwek
-
2 szczypty suszonych płatków chili
-
2 - 3 szczypty soli
-
ziarna, mieszane (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1195 mg
Białko
25.3 g
Kalorie
2116 kJ /
505.8 kcal
Tłuszcz
27.2 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Węglowodany
40.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Sałatka z preclami
30 min
Sałatka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów
55 min
Sałatka brokułowa
30 min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Sałatka z pesto w stylu włoskim
35 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Sałatka "Abecadło"
30 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min