Letnia sałatka makaronowa

Letnia sałatka makaronowa

4.5 200 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 200 g moreli bez skóry, pokrojonych w ósemki
    200 g brzoskwini, bez skóry, pokrojonych w ósemki
  • 70 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 250 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół (patrz wariant)
  • 180 - 200 g sałaty rzymskiej porwanej na kawałki
  • 200 - 250 g sera burrata odsączonego, podzielonego na 5 cm kawałki (patrz wariant)
  • 1200 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 250 g makaronu, suchego, krótkiego
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 10 g liść bazylii, świeży oraz dodatkowo do dekoracji
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 2 szczypty suszonych płatków chili
  • 2 - 3 szczypty soli
  • ziarna, mieszane (opcjonalnie) do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1195 mg
Białko 25.3 g
Kalorie 2116 kJ / 505.8 kcal
Tłuszcz 27.2 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Węglowodany 40.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...