
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
wody1200 g
-
marchewek nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki700 g
-
oliwy z oliwek (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)700 g
-
cukinii pokrojonej w 3 mm plastry400 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście15 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście20 g
-
soli3 - 3 ½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek80 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
pomidorów, z puszki400 g
-
bazylii, świeżej20 liści
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
310.7 kcal /
1300 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
2440 mg