Urządzenia i Akcesoria
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
Składniki
-
1200 g wody
-
700 g marchewek nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
-
700 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
400 g cukinii pokrojonej w 3 mm plastry
-
¾ łyżeczki rozmarynu, suszonego15 g rozmarynu, świeżego tylko liście
-
20 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
3 - 3 ½ łyżeczki soli
-
80 g oliwy z oliwek
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
400 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki400 g pomidorów, z puszki
-
20 liści bazylii, świeżej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka ryżowa z warzywami i szynką; Deser z mascaropne i winogronami
50 min
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6, TM7)
40 min
Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM6, TM7)
2 godz. 10 min
Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)
1 godz. 10 min
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Sałatka ryżowa z warzywami na parze, orientalnym dressingiem i jogurtowym dipem; Ciasteczka
50 min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 min
Ratatouille z ryżem; Gruszki z czekoladą
45 min
Frytki z warzyw z domową mieszanką przypraw
1 godz. 5 min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 godz. 10 min
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
50 min