Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)

Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.5 121 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    1200 g
  • marchewek nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki
    700 g
  • oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka
  • ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
    700 g
  • cukinii pokrojonej w 3 mm plastry
    400 g
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    15 g
    ¾ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    20 g
  • soli
    3 - 3 ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    80 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • pomidorów, z puszki
    400 g
    400 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
  • bazylii, świeżej
    20 liści
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 310.7 kcal / 1300 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 2440 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...