Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
TM6

Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.5 (116 ocen)

Składniki

  • 1200 g wody
  • 700 g marchewek, nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
  • 700 g ziemniaków, nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
  • 400 g cukinii, pokrojonej w 3 mm plastry
  • 15 g rozmarynu, świeżego, tylko liście
    lub ¾ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 3 - 3 ½ łyżeczki soli
  • 80 g oliwy z oliwek
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g pomidorów, z puszki
    lub 400 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
  • 20 liści bazylii, świeżej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1300 kJ / 310.7 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
16.2 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Błonnik
9 g
Sód
2440 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy