
Urządzenia i Akcesoria
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 porcji
Składniki
-
mleka plus dodatkowo 1 łyżeczka do posmarowania chleba330 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu560 g
-
mleka w proszku30 g
-
świeżych drożdży pokruszonych20 g
-
jajka w temp. pokojowej2
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy100 g
-
cukru50 g
-
żółtko1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
300.4 kcal /
1261.7 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
39.4 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
298.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska