Mleczny chleb (metoda Tangzhong)

Mleczny chleb (metoda Tangzhong)

4.7 453 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 porcji

Składniki

  • mleka plus dodatkowo 1 łyżeczka do posmarowania chleba
    330 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    560 g
  • mleka w proszku
    30 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży
  • jajka w temp. pokojowej
    2
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    100 g
  • cukru
    50 g
  • żółtko
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 300.4 kcal / 1261.7 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 39.4 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 298.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...