
Urządzenia i Akcesoria
Małpi chlebek
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
10 porcji
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek80 g
-
mleka240 g
-
wody330 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy150 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego300 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu450 g
-
soli1 łyżeczka
-
olej do natłuszczenia papieru
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)30 g
-
cynamonu, mielonego2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463.4 kcal /
1940.1 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
67.4 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
0.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska