
Urządzenia i Akcesoria
Małpi chlebek
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
10 porcji
Składniki
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
240 g mleka
-
330 g wody
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
300 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
450 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka soli
-
olej do natłuszczenia papieru
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463.4 kcal /
1940.1 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
67.4 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
0.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1 godz. 15 min
Warkocze orzechowe
2 godz.
Bułeczki-jabłka
2 godz. 30 min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 godz. 30 min
Makowiec z białym makiem
2 godz. 20 min
Waniliowe półkule w czekoladzie z sosem karmelowym
6 godz. 45 min
Portugalski placek - Folar
8 godz. 40 min
Chleb na zakwasie z krzycą i suszonymi morelami
12 godz. 30 min
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
1 godz. 25 min
Tarta tatin
2 godz.
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 godz. 45 min