
Urządzenia i Akcesoria
Imprezowe kąski preclowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
40 sztuk
Składniki
-
mleka400 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia600 g
-
soli2 łyżeczki
-
olej do natłuszczenia
-
woda do gotowania (ok. 2 l)
-
sody oczyszczonej5 łyżek
-
sól morska, gruboziarnista do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
62.5 kcal /
261.6 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
11.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
405.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIECZÓR KIBICA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Turecki płaski chleb
2 godz.
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Włoskie grissini
2 godz.
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Pieczone oponki à la pizza
1 godz. 30 min
Pieczone churros z sosem czekoladowo-kawowym
55 min
Chlebki z grilla
1 godz. 35 min
Tureckie börki z ziemniakami
1 godz. 15 min
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2 godz.
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min