Ciastka „kwiatki” na patyku

Ciastka „kwiatki” na patyku

4.5 24 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
20 sztuk

Składniki

  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    130 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    230 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    2 łyżeczki
  • jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
    2
  • mąki orkiszowej, białej typu 500-700, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    350 g
  • czekolady dowolnego rodzaju, w kostkach, pokrojonej na 20 kawałków
    100 - 150 g
  • cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 204.4 kcal / 855.1 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 12.1 g
Węglowodany 22.8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 12 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...