Ciastka „kwiatki” na patyku
TM6 TM5

Ciastka „kwiatki” na patyku

4.5 (24 oceny)

Składniki

  • 130 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 230 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 2 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
  • 350 g mąki orkiszowej, białej, typu 500-700, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 100 - 150 g czekolady, dowolnego rodzaju, w kostkach, pokrojonej na 20 kawałków
  • cukier puder, do oprószenia (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
855.1 kJ / 204.4 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
22.8 g
Tłuszcz
12.1 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Błonnik
2.2 g
Sód
12 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy