
Urządzenia i Akcesoria
Ciastka „kwiatki” na patyku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
20 sztuk
Składniki
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego130 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki230 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki
-
jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)2
-
mąki orkiszowej, białej typu 500-700, plus dodatkowa ilość do oprószenia350 g
-
czekolady dowolnego rodzaju, w kostkach, pokrojonej na 20 kawałków100 - 150 g
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
204.4 kcal /
855.1 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
12.1 g
Węglowodany
22.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Sód
12 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIEŃ DZIECKA
10 Przepisów
Polska
Polska