Urządzenia i Akcesoria
Ciastka „kwiatki” na patyku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
20 sztuk
Składniki
-
130 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
230 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
2 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
-
350 g mąki orkiszowej, białej typu 500-700, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 - 150 g czekolady dowolnego rodzaju, w kostkach, pokrojonej na 20 kawałków
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
12 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
855.1 kJ /
204.4 kcal
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
22.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1 Std.
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 Std. 45 Min
Czekoladowe muffinki
35 Min
Ciasteczka maślane
40 Min
Ciasteczka z wróżbą
1 Std. 20 Min
Krwawe paluchy wiedźmy
4 Std. 10 Min
Cake pops na Halloween
4 Std. 15 Min
Pierniczki alpejskie
25 Std. 25 Min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 Std.
Szwedzkie pierniczki
1 Std. 30 Min
Herbatniki
2 Std. 15 Min
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50 Min