Ciastka „kwiatki” na patyku

Ciastka „kwiatki” na patyku

4.6 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
20 sztuk

Składniki

  • 130 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 230 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 2 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
  • 350 g mąki orkiszowej, białej typu 500-700, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 100 - 150 g czekolady dowolnego rodzaju, w kostkach, pokrojonej na 20 kawałków
  • cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 12 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 855.1 kJ / 204.4 kcal
Tłuszcz 12.1 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 22.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...