Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 230 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 2 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
- 350 g mąki orkiszowej, białej, typu 500-700, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 100 - 150 g czekolady, dowolnego rodzaju, w kostkach, pokrojonej na 20 kawałków
- cukier puder, do oprószenia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 855.1 kJ / 204.4 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 12 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowe muffinki
35min
Bułeczki mleczne z czekoladą
2 godz. 30 min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Ślimaczki z budyniem i rodzynkami
1h 50min
Tort z niespodzianką
12 godz.
Amerykańskie pączki "donuts"
2h 45min
Świąteczne cake pops
2u. 20min
Hot dogi pieski
40 min
Brioszki prosiaczki
2u.
Czekoladowa gąsienica
3u. 15min
Wystrzałowe szaszłyki owocowe
30 min
Ciasto "Pszczółka"
1u. 45min