Urządzenia i Akcesoria
Ciastka „kwiatki” na patyku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
20 sztuk
Składniki
-
130 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
230 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
2 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
-
350 g mąki orkiszowej, białej typu 500-700, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 - 150 g czekolady dowolnego rodzaju, w kostkach, pokrojonej na 20 kawałków
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
12 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
855.1 kJ /
204.4 kcal
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
22.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowa gąsienica
3h 15min
Babeczki nietoperze na Halloween
2h
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45min
Laski św. Mikołaja
3h 20min
Halloweenowe kapelusze czarownic
4h 45min
Halloweenowe babeczki
1h 40min
Owocowe lody na patyku
5h 50min
Tort z niespodzianką
12h
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1h 45min
Czekoladowe muffinki
35min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1h 10min
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50min