![Ciastka „kwiatki” na patyku Ciastka „kwiatki” na patyku](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1ade226c066a2d3ead36a6ca05fd289c/Derivates/8dd5993d0b4e808e0a64ea46b88b67669ab18315.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 230 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 2 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
- 350 g mąki orkiszowej, białej, typu 500-700, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 100 - 150 g czekolady, dowolnego rodzaju, w kostkach, pokrojonej na 20 kawałków
- cukier puder, do oprószenia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 855.1 kJ / 204.4 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 12 mg