
Urządzenia i Akcesoria
Świąteczny sernik Speculoos
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 40 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
ciastek Speculoos (patrz wskazówka)180 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
Masa serowa
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego80 g
-
twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)500 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki250 g
-
kremu Speculoos (patrz wskazówka)200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu125 g
-
jajka4
-
mąki pszennej20 g
-
cynamonu, mielonego¾ łyżeczki
-
woda do pieczenia
Polewa i dekoracja
-
cukru pudru150 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki250 g
-
skórka otarta z połowy pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
821.2 kcal /
3438.2 kJ
Białko
14.2 g
Tłuszcz
56.1 g
Węglowodany
75.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
33.7 g
Sód
77.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4 godz. 50 min
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 godz.
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 godz. 40 min
Sernik na biszkoptowym spodzie
2 godz. 50 min
Ciasteczkowy krem korzenny (Krem Speculoos)
10 min
Polewa czekoladowa
10 min
Piernik staropolski cz. II
98 godz.
Piernik staropolski cz. I
672 godz. 30 min
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Sernikobrownie z malinami
6 godz. 40 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.