Babeczki pistacjowe z kremem
TM6 TM5

Babeczki pistacjowe z kremem

4.4 (39 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 120 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 100 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 60 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki
  • 110 g cukru
  • 3 jajka
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta barwnika spożywczego, zielonego, w proszku (na końcówce noża)

Krem

  • 80 g cukru
  • 250 g serka kremowego, śmietankowego, schłodzonego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
  • 150 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
  • 1 szczypta barwnika spożywczego, zielonego, w proszku (na końcówce noża)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1647.6 kJ / 394.3 kcal
Białko
6.5 g
Węglowodany
22.9 g
Tłuszcz
30.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 73 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy