Babeczki pistacjowe z kremem

Babeczki pistacjowe z kremem

4.4 159 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 sztuk

Składniki

Ciasto
  • masło do natłuszczenia formy
  • mąka pszenna do oprószenia formy
  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki
    60 g
  • cukru
    110 g
  • jajka
    3
  • żółtka
    2
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • barwnika spożywczego, zielonego w proszku (na końcówce noża)
    1 szczypta
Krem
  • cukru
    80 g
  • serka kremowego śmietankowego, schłodzonego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
    250 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    150 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    80 g
  • barwnika spożywczego, zielonego w proszku (na końcówce noża)
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 394.3 kcal / 1647.6 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 22.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...