Babeczki pistacjowe z kremem

Babeczki pistacjowe z kremem

4.4 172 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 sztuk

Składniki

Ciasto
  • masło do natłuszczenia formy
  • mąka pszenna do oprószenia formy
  • 60 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki
  • 110 g cukru
  • 3 jajka
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta barwnika spożywczego, zielonego w proszku (na końcówce noża)
Krem
  • 80 g cukru
  • 250 g serka kremowego śmietankowego, schłodzonego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
  • 150 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 1 szczypta barwnika spożywczego, zielonego w proszku (na końcówce noża)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 6.5 g
Kalorie 1647.6 kJ / 394.3 kcal
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 22.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...