
Urządzenia i Akcesoria
Babeczki pistacjowe z kremem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto
-
masło do natłuszczenia formy
-
mąka pszenna do oprószenia formy
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki60 g
-
cukru110 g
-
jajka3
-
żółtka2
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
barwnika spożywczego, zielonego w proszku (na końcówce noża)1 szczypta
Krem
-
cukru80 g
-
serka kremowego śmietankowego, schłodzonego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki250 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki80 g
-
barwnika spożywczego, zielonego w proszku (na końcówce noża)1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
394.3 kcal /
1647.6 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
30.8 g
Węglowodany
22.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady
1 godz. 40 min
Dwukolorowe ciasteczka serca
2 godz. 25 min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 godz.
Świąteczny tort piernikowo-czekoladowy
1 godz. 40 min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 godz. 45 min
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Ciastka z malinami i białą czekoladą
1 godz. 10 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Piernikowe makaroniki z kremem pomarańczowym
2 godz. 15 min
Zielony tort biszkoptowy (green ombre naked cake)
3 godz.
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 godz. 30 min