Bułeczki-jabłka

Bułeczki-jabłka

4.8 236 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 sztuk

Składniki

  • mleka
    150 g
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy
    70 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    90 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g)
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
    350 g
  • jajka
    2
  • soli
    2 szczypty
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    170 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • skrobi ziemniaczanej
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
  • cynamonu, mielonego
    ¼ łyżeczka
  • kardamonu, mielonego
    ¼ łyżeczka
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • laska cynamonu
    1

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 211 kcal / 880.7 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 33.8 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 44.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...