
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki-jabłka
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
mleka150 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy70 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego90 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy350 g
-
jajka2
-
soli2 szczypty
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki170 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczka
-
kardamonu, mielonego¼ łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
laska cynamonu1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
211 kcal /
880.7 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
33.8 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
44.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska