Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe muffinki z czerstwego pieczywa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 sztuk
Składniki
-
80 - 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
110 g czerstwego chleba pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
70 g płatków owsianych, górskich
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
3 jajka
-
200 g kefiru, lub maślanki200 g jogurtu naturalnego płynnego
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
30 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
147.7 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
940.4 kJ /
224.8 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
28.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 min
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 min
Czekoladowe muffinki
35 min
Muffinki kawowe
45 min
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
3 godz.
Batony z orzeszkami ziemnymi
1 godz. 30 min
Ciastka ANZAC
40 min
Wegańskie pomarańczowe rogaliki
3 godz. 20 min
Baton energetyczny Grzegorza Jasińskiego
2 godz. 40 min
Ciastka owsiane z orzeszkami ziemnymi i czekoladą
1 godz. 30 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min
Ciastka na myślenie
45 min