
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowa choinka z pesto
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
250 g mleka
-
60 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
500 g mąki pszennej
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 jajko
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
Pesto szpinakowe
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
40 g liści szpinaku baby, świeżych
-
20 g liści bazylii, świeżych
-
20 g orzechów włoskich, łuskanych
-
70 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
Wykończenie
-
mąka pszenna do oprószenia
-
1 jajko roztrzepane
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
295.3 kcal /
1235.4 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
32.8 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
268.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 godz. 45 min
Świąteczna przystawka w kształcie choinki
1 godz.
Wielkanocny baranek z makiem
2 godz. 15 min
Tarta ratatouille (TM6)
1 godz. 30 min
Imprezowa gwiazda z pesto
2 godz. 30 min
Rozeta pizzowa do odrywania
1 godz. 45 min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 godz.
Chlebek-choinka do odrywania
2 godz. 10 min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1 godz. 35 min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 godz. 50 min
Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną
1 godz.
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2 godz. 20 min