Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowy sos winegret
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 słoik
Składniki
-
60 g oliwy z oliwek
-
250 g truskawek, świeżych bez szypułek, przekrojonych na pół
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka czerwonego octu winnego
-
2 łyżki miodu płynnego
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
644.4 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
3169.3 kJ /
757.5 kcal
Tłuszcz
60.4 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
58.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Owoce jagodowe
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Gotowanie ziemniaków w wodzie
55 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Lody o smaku sernika z jagodami
13 godz.
Dżem truskawkowy z czarnym bzem
35 min
Upiększające smoothie truskawkowe
5 min
Makaron z marchewki w sosie pomidorowym z oliwkami
20 min
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Mini serniczki z kremem mango
4 godz.
Szybki deser owocowy
5 min
Sorbet z mrożonych owoców
5 min