Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowy sos winegret
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 słoik
Składniki
-
60 g oliwy z oliwek
-
250 g truskawek, świeżych bez szypułek, przekrojonych na pół
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka czerwonego octu winnego
-
2 łyżki miodu płynnego
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
644.4 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
3169.3 kJ /
757.5 kcal
Tłuszcz
60.4 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
58.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Owoce jagodowe
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marakuja Sour (moktajl)
10 min
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1 godz. 10 min
Lody miso z kawiorem
13 godz.
Ziemniaczana tortilla z kurczakiem i warzywami (TM7, TM6, TM5)
45 min
Margarita arbuzowa (moktajl)
10 min
Lasagne z domowym makaronem szpinakowym
2 godz. 30 min
Comber z sarny (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z knedlami, dynią, sosem grzybowym i żurawinowym chutneyem
2 godz. 30 min
Pesto pistacjowe
10 min
Ciastka klocki
1 godz. 40 min
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min