Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowy sos winegret
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 słoik
Składniki
-
60 g oliwy z oliwek
-
250 g truskawek, świeżych bez szypułek, przekrojonych na pół
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka czerwonego octu winnego
-
2 łyżki miodu płynnego
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
644.4 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
3169.3 kJ /
757.5 kcal
Tłuszcz
60.4 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
58.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Owoce jagodowe
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 Std.
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM5)
30 Min
Posypka do bajgli "Everything Bagel Seasoning"
5 Min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 Min
Lemoniada z krojonych limonek i ananasa (TM7, TM6, TM5)
15 Min
Koreczki z mini naleśników
35 Min
Lasagne z domowym makaronem szpinakowym
2 Std. 30 Min
Lemoniada jednorożcowa
3 Std. 15 Min
Matcha bubble tea z mango
55 Min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM5)
25 Min
Różowe gofry z kremem i owocami
30 Min
Burger drwalski
1 Std. 10 Min