Bawarski chleb preclowy
TM6 TM5

Bawarski chleb preclowy

4.7 (113 ocen)

Składniki

  • 225 g mleka
  • 25 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 380 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżeczki soli
  • 90 g sody oczyszczonej
  • woda, do gotowania (ok. 3 l)
  • 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
675.9 kJ / 161.6 kcal
Białko
5.8 g
Węglowodany
26.9 g
Tłuszcz
3.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
1.3 g
Sód
2457.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy