
Urządzenia i Akcesoria
Bawarski chleb preclowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kromek
Składniki
-
mleka225 g
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia25 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego25 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia380 g
-
soli2 łyżeczki
-
sody oczyszczonej90 g
-
woda do gotowania (ok. 3 l)
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
161.6 kcal /
675.9 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
3.4 g
Węglowodany
26.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
2457.3 mg