Bawarski chleb preclowy

Bawarski chleb preclowy

4.7 158 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kromek

Składniki

  • mleka
    225 g
  • masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    25 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    25 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    380 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • sody oczyszczonej
    90 g
  • woda do gotowania (ok. 3 l)
  • jajko roztrzepane, do posmarowania
    1

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 161.6 kcal / 675.9 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 3.4 g
Węglowodany 26.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 2457.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...