
Urządzenia i Akcesoria
Imprezowa gwiazda z pesto
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
Ciasto
-
mleka150 g
-
wody80 g
-
świeżych drożdży pokruszonych25 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750550 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia35 g
-
jajko1
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
soli1 ½ łyżeczki
Rozdrabnianie mozzarelli i pesto
-
sera mozzarella twardego, pokrojonego na 3 cm kawałki250 g
-
sera pecorino pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
orzeszków piniowych (patrz wariant)10 g
-
liści bazylii, świeżych40 g
-
oliwy z oliwek70 g
-
ząbki czosnku2
-
soli½ łyżeczki
Składanie gwiazdy
-
jajko1
-
przecieru pomidorowego, typu passata gęstego100 - 120 g
-
mąka pszenna chlebowa do oprószenia blatu
-
czosnku, granulowanego½ łyżeczki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
269.9 kcal /
1129.2 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
27.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
441.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYLWESTER
10 Przepisów
Polska
Polska