
Urządzenia i Akcesoria
Grissini na trzy sposoby
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
39 sztuk
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia350 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
oleju25 g
-
smalcu (patrz wskazówka)15 g
-
wody letniej150 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
cukru1 szczypta
-
pesto z bazylii (patrz wskazówka)20 g
-
ziół prowansalskich, suszonych½ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
suszonych płatków chili½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
46.7 kcal /
195.3 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
1.5 g
Węglowodany
7.2 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
62 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Oliwa tymiankowa i ocet malinowy
672 godz.
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Korzenna przyprawa ze skórkami jabłek
1 godz.
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 godz.
Wieniec orkiszowy
4 godz.
Chrupiące paluchy z ziarnami
4 godz. 45 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6)
15 min
Włoskie grissini
2 godz.
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min