
Urządzenia i Akcesoria
Różowe bułki z czarnuszką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
10 sztuk
Składniki
-
czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)200 - 220 g
-
wody letniej100 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
jajka2
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski50 g
-
syropu z agawy10 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
soli1 łyżeczka
-
czarnuszka do posypania bułek
-
mleka2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
255 kcal /
1068 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
225 mg