Różowe bułki z czarnuszką

Różowe bułki z czarnuszką

4.8 599 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
10 sztuk

Składniki

  • 200 - 220 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g wody letniej
  • 500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 2 jajka
  • 50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 10 g syropu z agawy
    10 g miodu
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, pokruszonych
  • 1 łyżeczka soli
  • czarnuszka do posypania bułek
  • 2 łyżki mleka

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 225 mg
Białko 7 g
Kalorie 1068 kJ / 255 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...