Urządzenia i Akcesoria
Różowe bułki z czarnuszką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
10 sztuk
Składniki
-
200 - 220 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g wody letniej
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 jajka
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
10 g miodu10 g syropu z agawy
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, pokruszonych15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka soli
-
czarnuszka do posypania bułek
-
2 łyżki mleka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
225 mg
Białko
7 g
Kalorie
1068 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Plecione bułki z makiem
14h 30min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4h 30min
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2h 45min
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12h 35min
Schiacciata z wędzonym łososiem i cebulą
2h 15min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2h 40min
Bułeczki z batatów
3h 20min
Zielony chleb ze szpinakiem
2h 45min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1h 30min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2h 30min
Cebulowe bułki z oregano
1h
Bułki śniadaniowe
1h 40min