
Urządzenia i Akcesoria
Różowe bułki z czarnuszką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
10 sztuk
Składniki
-
200 - 220 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g wody letniej
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 jajka
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
10 g syropu z agawy
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka soli
-
czarnuszka do posypania bułek
-
2 łyżki mleka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
255 kcal /
1068 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
225 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2 godz. 20 min
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Marchewki w jadalnej ziemi
1 godz. 50 min
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12 godz. 35 min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2 godz. 40 min
Chlebek buraczany z za'atarem
1 godz. 55 min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 godz. 45 min
Bułeczki z batatów
3 godz. 20 min
Zielony chleb ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Bułeczki pszenno-żytnie
12 godz. 30 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 godz. 30 min