Urządzenia i Akcesoria
Różowe bułki z czarnuszką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
10 sztuk
Składniki
-
200 - 220 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g wody letniej
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 jajka
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
10 g miodu10 g syropu z agawy
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, pokruszonych15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka soli
-
czarnuszka do posypania bułek
-
2 łyżki mleka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
225 mg
Białko
7 g
Kalorie
1068 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Słonecznikowe bagietki
1h 10min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2h 40min
Chleb na parze
2h 20min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2h 30min
Chrupkie pieczywo
40min
Zielony chleb ze szpinakiem
2h 45min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1h 30min
Bułeczki z batatów
3h 20min
Rogale śniadaniowe
2h 10min
Cebulowe bułki z oregano
1h
Bułki wrocławskie
2h
Bułki śniadaniowe
1h 40min