Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 200 g ryżu do sushi
- 4 jajka, dokładnie umyte
- 3 łyżki octu do sushi (patrz wskazówka)
Sos orzechowy
- 1 ząbek czosnku
- 100 g masła orzechowego, podzielonego na kawałki
- 80 g wody mineralnej, niegazowanej
- 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 20 g sosu sojowego
- 5 g oleju sezamowego
- ¼ łyżeczki chili, mielonego
Dodatki
- 320 g warzyw, mieszanych, np. kalarepy, marchewki, różnokolorowych papryk, bez gniazd nasiennych, selera naciowego, bez łyka, pokrojonych w słupki (1,5 x 5 cm)
- 1 - 2 wodorosty nori
- 8 liści sałaty
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1915.3 kJ / 457.8 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 531.4 mg
Alternatywne przepisy
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45min
Koktajl czekoladowy
10 min
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
1h 20 min
Suflet malinowy z angielskim kremem
1h 15 min
Masło matcha
5 min
Jogurtowe galaretki wielkanocne
6h 30min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM6)
45min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45min
Dyniowa Chai Latte
20 min
Żelki owocowe
25j 10 menit