
Urządzenia i Akcesoria
Bento z pandami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
wody1000 g
-
ryżu do sushi200 g
-
jajka dokładnie umyte4
-
octu do sushi (patrz wskazówka)3 łyżki
Sos orzechowy
-
ząbek czosnku1
-
masła orzechowego podzielonego na kawałki100 g
-
wody mineralnej, niegazowanej80 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego20 g
-
sosu sojowego20 g
-
oleju sezamowego5 g
-
chili, mielonego¼ łyżeczki
Dodatki
-
warzyw, mieszanych np. kalarepy, marchewki, różnokolorowych papryk, bez gniazd nasiennych, selera naciowego, bez łyka, pokrojonych w słupki (1,5 x 5 cm)320 g
-
wodorosty nori1 - 2
-
liści sałaty8
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
457.8 kcal /
1915.3 kJ
Białko
17.7 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
54.4 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Sód
531.4 mg