Bento z pandami

Bento z pandami

4.8 13 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • wody
    1000 g
  • ryżu do sushi
    200 g
  • jajka dokładnie umyte
    4
  • octu do sushi (patrz wskazówka)
    3 łyżki
Sos orzechowy
  • ząbek czosnku
    1
  • masła orzechowego podzielonego na kawałki
    100 g
  • wody mineralnej, niegazowanej
    80 g
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • sosu sojowego
    20 g
  • oleju sezamowego
    5 g
  • chili, mielonego
    ¼ łyżeczki
Dodatki
  • warzyw, mieszanych np. kalarepy, marchewki, różnokolorowych papryk, bez gniazd nasiennych, selera naciowego, bez łyka, pokrojonych w słupki (1,5 x 5 cm)
    320 g
  • wodorosty nori
    1 - 2
  • liści sałaty
    8

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 457.8 kcal / 1915.3 kJ
Białko 17.7 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 54.4 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 531.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...