Bento z pandami
TM6 TM5

Bento z pandami

4.7 (11 ocen)

Składniki

  • 1000 g wody
  • 200 g ryżu do sushi
  • 4 jajka, dokładnie umyte
  • 3 łyżki octu do sushi (patrz wskazówka)

Sos orzechowy

  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g masła orzechowego, podzielonego na kawałki
  • 80 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 20 g sosu sojowego
  • 5 g oleju sezamowego
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego

Dodatki

  • 320 g warzyw, mieszanych, np. kalarepy, marchewki, różnokolorowych papryk, bez gniazd nasiennych, selera naciowego, bez łyka, pokrojonych w słupki (1,5 x 5 cm)
  • 1 - 2 wodorosty nori
  • 8 liści sałaty

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1915.3 kJ / 457.8 kcal
Białko
17.7 g
Węglowodany
54.4 g
Tłuszcz
19.3 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Błonnik
3.9 g
Sód
531.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy