Hummus z warzyw z rosołu
TM6 TM5

Hummus z warzyw z rosołu

4.7 (108 ocen)

Składniki

  • 250 - 300 g ugotowanych warzyw (np. z rosołu), marchewki, pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
  • 240 - 300 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej (zalewę zachować)
  • 50 - 75 g pasty tahini (patrz wskazówka)
  • 30 g oliwy z oliwek, extra virgin, plus dodatkowa ilość do polania
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • ½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • natka pietruszki, świeża, drobno posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
9444.2 kJ / 225.7 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
20.3 g
Tłuszcz
13.8 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Błonnik
5.8 g
Sód
281.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy