Hummus z warzyw z rosołu

Hummus z warzyw z rosołu

4.7 119 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

  • ugotowanych warzyw (np. z rosołu), marchewki, pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
    250 - 300 g
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (zalewę zachować)
    240 - 300 g
  • pasty tahini (patrz wskazówka)
    50 - 75 g
  • oliwy z oliwek, extra virgin plus dodatkowa ilość do polania
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • ząbek czosnku
    ½ - 1
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • natka pietruszki, świeża drobno posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 225.7 kcal / 9444.2 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 281.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...