Urządzenia i Akcesoria
Hummus z warzyw z rosołu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
250 - 300 g ugotowanych warzyw (np. z rosołu), marchewki, pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
-
240 - 300 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (zalewę zachować)
-
50 - 75 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
30 g oliwy z oliwek, extra virgin plus dodatkowa ilość do polania
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
natka pietruszki, świeża drobno posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
281.5 mg
Białko
7 g
Kalorie
9444.2 kJ /
225.7 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
20.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6, TM7)
30 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 Min
Wegetariańska duszona młoda kapusta
35 Min
Pasta kanapkowa z bobu
45 Min
Hummus z buraka
1 Std.
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 Min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 Min
Pasta marchewkowa
15 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 Min
Hummus z zielonego groszku
40 Min
Pasta z warzyw z rosołu
40 Min
Daktylowo-orzechowe kulki mocy
20 Min