Hummus z warzyw z rosołu

Hummus z warzyw z rosołu

4.7 120 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

  • 250 - 300 g ugotowanych warzyw (np. z rosołu), marchewki, pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
  • 240 - 300 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (zalewę zachować)
  • 50 - 75 g pasty tahini (patrz wskazówka)
  • 30 g oliwy z oliwek, extra virgin plus dodatkowa ilość do polania
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • ½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • natka pietruszki, świeża drobno posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 225.7 kcal / 9444.2 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 281.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...