Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
40 g melasy z granatu (patrz wskazówka i wariant)
-
20 g musztardy Dijon
-
20 g miodu, płynnego
-
10 g oliwy z oliwek
-
810 g wody
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
200 g jarmużu bez twardych części, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
225 g sera halloumi o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w 2 cm kostkę
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g kaszy bulgur150 g kuskusu perłowego (patrz wskazówka)
-
3 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
½ granatu tylko pestki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
832 mg
Białko
20 g
Kalorie
1993 kJ /
476 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6, TM7)
20 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6, TM7)
20 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min