
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
40 g melasy z granatu (patrz wskazówka i wariant)
-
20 g musztardy Dijon
-
20 g miodu, płynnego
-
10 g oliwy z oliwek
-
810 g wody
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
200 g jarmużu bez twardych części, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
225 g sera halloumi o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w 2 cm kostkę
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g kuskusu perłowego (patrz wskazówka)
-
3 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
½ granatu tylko pestki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
476 kcal /
1993 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
832 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
20 min
Śniadaniowy bowl ze skyrem, pomarańczą i syropem
10 min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 min
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min