
Urządzenia i Akcesoria
Sos jogurtowo-miętowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
350 g
Składniki
-
jogurtu typu islandzkiego, skyru podzielonego na kawałki330 g
-
mięty pieprzowej, świeżej tylko liście10 gałązek
-
kolendry, świeżej tylko liście5 gałązek
-
ząbki czosnku1 - 2
-
przyprawy garam masala1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej¼ - ½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego⅓ łyżeczki
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
93.5 kcal /
391.1 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
2.7 g
Węglowodany
8.1 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
369.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

140. URODZINY VORWERK
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron w sosie dyniowym
45 min
Sos Reuben
10 min
Placki z tartych ziemniaków (TM6)
45 min
Kofty z kurczaka i letnia sałatka z dressingiem cytrynowym
30 min
Sos Hoisin
5 min
Guacamole
15 min
Koreański sos BBQ
25 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 min
Shakshuka z patelni
50 min