Sos jogurtowo-miętowy

Sos jogurtowo-miętowy

4.3 39 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
350 g

Składniki

  • jogurtu typu islandzkiego, skyru podzielonego na kawałki
    330 g
  • mięty pieprzowej, świeżej tylko liście
    10 gałązek
  • kolendry, świeżej tylko liście
    5 gałązek
    1 łyżeczka liści kolendry, suszonej
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • przyprawy garam masala
    1 łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej
    ¼ - ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ⅓ łyżeczki
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 93.5 kcal / 391.1 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 2.7 g
Węglowodany 8.1 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 369.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...