Sos jogurtowo-miętowy

Sos jogurtowo-miętowy

4.3 43 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
350 g

Składniki

  • 330 g jogurtu typu islandzkiego, skyru podzielonego na kawałki
  • 10 gałązek mięty pieprzowej, świeżej tylko liście
  • 5 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
    1 łyżeczka liści kolendry, suszonej
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • ¼ - ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soku z limonki, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 369.1 mg
Białko 10.4 g
Kalorie 391.1 kJ / 93.5 kcal
Tłuszcz 2.7 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 8.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...