Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 150 g sosu sojowego
- 150 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
- 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 40 g octu ryżowego (patrz wariant)
- 50 g oleju sezamowego
- 2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 7681 kJ / 1835 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 121 g
- Tłuszcz
- 127 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 11661 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2h 15min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1h 20min
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2sa 20 dk
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 Min
Kurczak generała Tso
40 Min
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 Min
Koreański makaron japchae (TM6)
1h 15min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 Min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1sa 5 dk
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1h 30min
Sos teriyaki
15min
Koreański ramen z tofu
50min