Urządzenia i Akcesoria
Sos Hoisin
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
490 g
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
150 g sosu sojowego
-
150 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
40 g octu ryżowego (patrz wariant)
-
50 g oleju sezamowego
-
2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
1693 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1498.7 kJ /
358.2 kcal
Tłuszcz
26.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY PODSTAWOWE II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Przyprawa pięciu smaków
10 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Tajska czerwona pasta curry
30 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 min
Chlebki naan z kalafiorem i ciecierzycą, dipem z fety i matcha tahini
1 godz. 20 min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Sos teriyaki
15 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45 min
Pity z patelni z hummusem i warzywami
2 godz. 20 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min