
Urządzenia i Akcesoria
Kokosowe bułeczki bao z indykiem hoisin
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 sztuk
Składniki
Kokosowe bułeczki bao
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia400 g
-
mleczka kokosowego300 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
soli1 łyżeczka
-
olej do natłuszczenia
-
wody400 g
Indyk
-
ząbki czosnku3
-
korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego w 2 mm plastry5 - 10 g
-
cebuli pokrojonej w piórka100 g
-
oleju25 g
-
mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego w paski (6 x 1 cm)500 g
-
sosu sojowego75 - 100 g
-
mleczka kokosowego100 g
-
masła orzechowego50 g
-
octu ryżowego20 g
-
miodu20 g
-
suszonych płatków chili½ - 1 łyżeczka
-
ogórek nieobrany, pokrojony w plastry, do dekoracji
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
-
szczypiorek, świeży drobno posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
360.1 kcal /
1507.7 kJ
Białko
16.4 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
37.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Sód
827.8 mg