
Urządzenia i Akcesoria
Kokosowe bułeczki bao z indykiem hoisin
Składniki
Kokosowe bułeczki bao
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia400 g
-
mleczka kokosowego300 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
soli1 łyżeczka
-
olej do natłuszczenia
-
wody400 g
Indyk
-
ząbki czosnku3
-
korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego w 2 mm plastry5 - 10 g
-
cebuli pokrojonej w piórka100 g
-
oleju25 g
-
mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego w paski (6 x 1 cm)500 g
-
sosu sojowego75 - 100 g
-
mleczka kokosowego100 g
-
masła orzechowego50 g
-
octu ryżowego20 g
-
miodu20 g
-
suszonych płatków chili½ - 1 łyżeczka
-
ogórek nieobrany, pokrojony w plastry, do dekoracji
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
-
szczypiorek, świeży drobno posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min
Laksa z dorszem; Tajskie placki kukurydziane
45 min
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2 godz. 15 min
Zielone bao z szarpaną kaczką
1 godz. 45 min
Zupa krem z batatów i cukinii; Bułki na parze z szarpanym kurczakiem
1 godz. 5 min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 godz. 20 min
Pełnoziarniste bułeczki bao z pikantnymi krewetkami i świeżymi warzywami
1 godz. 50 min
Bułeczki na parze z szarpanym kurczakiem i salsą z awokado
45 min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2 godz. 20 min
Szarpana wieprzowina
4 godz. 15 min