Kokosowe bułeczki bao z indykiem hoisin

Kokosowe bułeczki bao z indykiem hoisin

4.8 228 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 sztuk

Składniki

Kokosowe bułeczki bao
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    400 g
  • mleczka kokosowego
    300 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • olej do natłuszczenia
  • wody
    400 g
Indyk
  • ząbki czosnku
    3
  • korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego w 2 mm plastry
    5 - 10 g
  • cebuli pokrojonej w piórka
    100 g
  • oleju
    25 g
  • mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego w paski (6 x 1 cm)
    500 g
  • sosu sojowego
    75 - 100 g
  • mleczka kokosowego
    100 g
  • masła orzechowego
    50 g
  • octu ryżowego
    20 g
    20 g octu jabłkowego
  • miodu
    20 g
  • suszonych płatków chili
    ½ - 1 łyżeczka
    ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • ogórek nieobrany, pokrojony w plastry, do dekoracji
  • ziarna sezamu, białego do dekoracji
  • szczypiorek, świeży drobno posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 360.1 kcal / 1507.7 kJ
Białko 16.4 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 37.7 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 827.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...