Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy

Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy

4.4 101 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
1 porcja

Składniki

  • różyczek kalafiora
    150 g
  • oliwy z oliwek plus 1 łyżeczka
    10 g
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • papryki wędzonej, mielonej
    1 szczypta
  • cebuli
    30 g
  • ząbek czosnku
    1
  • czerwonej soczewicy, suszonej
    20 g
  • wody
    350 g
  • koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • mleczka kokosowego
    25 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    5 g
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 305.1 kcal / 1276.6 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 450.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...