Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy

Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy

4.4 105 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
1 porcja

Składniki

  • 150 g różyczek kalafiora
  • 10 g oliwy z oliwek plus 1 łyżeczka
  • 1 szczypta soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta papryki wędzonej, mielonej
  • 30 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 350 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 25 g mleczka kokosowego
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 305.1 kcal / 1276.6 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 450.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...