
Urządzenia i Akcesoria
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
1 porcja
Składniki
-
150 g różyczek kalafiora
-
10 g oliwy z oliwek plus 1 łyżeczka
-
1 szczypta soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta papryki wędzonej, mielonej
-
30 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
20 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
350 g wody
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
25 g mleczka kokosowego
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
305.1 kcal /
1276.6 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
450.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa krem i chipsy z batata (TM6)
35 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
1 godz. 20 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Skyrniczki z owocami
45 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min