Urządzenia i Akcesoria
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
1 porcja
Składniki
-
150 g różyczek kalafiora
-
10 g oliwy z oliwek plus 1 łyżeczka
-
1 szczypta soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta papryki wędzonej, mielonej
-
30 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
20 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
350 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
25 g mleczka kokosowego
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
450.2 mg
Białko
9 g
Kalorie
1276.6 kJ /
305.1 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
1 godz. 20 min
Tarta z orzechami pekan
2 godz. 30 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM5)
35 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM7, TM6)
35 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min
Zupa krem z buraków
45 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min