Urządzenia i Akcesoria
Hummus z pieczoną papryką (BLW, dla dzieci)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
650 g
Składniki
-
1 czerwona papryka duża (ok. 250 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1 łyżeczka do skropienia
-
1 puszka białej ciecierzycy, z puszki wraz z zalewą (400 g)
-
1 - 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
60 g pasty tahini
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ząbek czosnku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 30 g
Sód
47.7 mg
Białko
2 g
Kalorie
244.7 kJ /
58.5 kcal
Tłuszcz
3.2 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Hummus z buraka
1 godz.
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Hummus z zielonego groszku
40 min
Hummus z warzyw z rosołu
10 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min
Tahini
10 min
Wytrawne muffinki warzywne z serem (BLW, dla dzieci)
45 min