Pasta alla genovese con ossobuco alla milanese su fonduta di Parmigiano (di Maurizio Rosazza)

Pasta alla genovese con ossobuco alla milanese su fonduta di Parmigiano (di Maurizio Rosazza)

4.5 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Verdure insaporite
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di carota a pezzi
  • 130 g di cipolla a pezzi
  • 80 g di sedano a pezzi
  • 2 ossibuchi di manzo (350 g ciascuno circa)
  • olio extravergine di oliva q.b. per rosolare
  • 150 g di vino rosso corposo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
Ossibuchi
  • 15 g di concentrato di pomodoro
  • 1 pizzico di paprika dolce
  • 1 pizzico di zafferano in polvere
  • 300 g di brodo vegetale
  • 350 g di pasta secca tipo ziti
Fonduta di Parmigiano
  • 150 g di Parmigiano Reggiano a tocchetti 2 cm
  • 5 g di amido di mais (maizena)
  • 100 g di latte intero

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Sód 2606 mg
Białko 230 g
Kalorie 16847 kJ / 4030 kcal
Tłuszcz 194 g
Błonnik 15 g
Tłuszcz nasycony 89 g
Węglowodany 334 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...