Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 60 g di pane raffermo a pezzi
- 50 g di Grana Padano a pezzi (2-3 cm)
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1560.6 kJ / 373 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 998.3 mg
Alternatywne przepisy
Gamberoni al Varoma con emulsione
30min
Mitili ripieni alla ligure
1 godz. 50 min
Pepata di cozze
45 min
Linguine ai gamberoni
30min
Cozze ripiene alla pugliese
1h 25min
Zuppetta di crostacei
40 min
Pepata di cozze
55min
Zuppa di merluzzo e cozze
50min
Champignon ripieni con gamberi su crema di curcuma
50min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Insalata di mare con citronette all'aglio
2h 25 min.
Zuppa di cozze
1óra