Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 60 g di pane raffermo a pezzi
- 50 g di Grana Padano a pezzi (2-3 cm)
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1560.6 kJ / 373 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 998.3 mg
Alternatywne przepisy
Tagliolini al sugo di spada
30 min.
Calamari ripieni alla norma
1 godz. 30 min
Marinatura per pesce alla griglia
15 min.
Mitili ripieni alla ligure
1 godz. 50 min
Bignè al salmone
1 godz. 50 min
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50min
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45 min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20p
Fettuccine al limone al sugo di scampi
1 godz. 5 min
Calamari ripieni su crema di pane
1j 10 menit
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 min.
Calamari ripieni
1 godz. 30 min