Pasta alla mugnaia

Pasta alla mugnaia

4.5 2 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

Pasta
  • 100 g di acqua
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 150 g di farina tipo 00
  • 150 g di semola rimacinata di grano duro + q.b.
Sugo
  • 30 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di polpa d'agnello a pezzi (2 cm)
  • 100 g di carne di maiale, magra, senza nervi a pezzi (2 cm)
  • 80 g di peperone rosso pulito e a pezzi
  • 70 g di carota pelata e a pezzi
  • 120 g di cipolla a pezzi
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di melanzane a tocchetti (2 cm circa)
  • 300 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 593.9 mg
Białko 24.2 g
Kalorie 2304.5 kJ / 550.7 kcal
Tłuszcz 23.3 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 65.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...