Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di acqua + q.b.
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 2 spicchio di aglio, privati del germe centrale
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 60 g di vino bianco
- 350 g di patate, pelate e a dadini (1x1 cm)
- 15 g di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 20 g di pangrattato
-
20
g di Parmigiano Reggiano grattugiato
lub 20 g di pecorino grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3083.6 kJ / 737 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 89.1 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 2.7 mg
Alternatywne przepisy
Cartellate
1 Std. 5 Min
Melanzane ripiene
1h 30min
Salsiccia e cardoncelli
55 Min
Riso patate e cozze
1h
Champignon ripieni con gamberi su crema di curcuma
50 min
Scarcella di pasqua ripiena
55 Min
Polpettone di carne con ripieno di carciofi
2 godz. 20 min
Cozze ripiene alla pugliese
1h 25min
Calzone pugliese alle cipolle
2 godz. 30 min
Pettole pugliesi
3 Std.
Pasticciotti leccesi
1 godz. 15 min
Ragù alla barese
4 Std.