Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di acqua + q.b.
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 2 spicchio di aglio, privati del germe centrale
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 60 g di vino bianco
- 350 g di patate, pelate e a dadini (1x1 cm)
- 15 g di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 20 g di pangrattato
-
20
g di Parmigiano Reggiano grattugiato
lub 20 g di pecorino grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3083.6 kJ / 737 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 89.1 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 2.7 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50min
Cozze ripiene alla pugliese
1h 25min
Cozze ripiene
1h 30min
Ciceri e tria
1h 30min
Pizzo Salentino con la gialletta
3h 30min
Baccalà croccante con friarielli piccanti
1h
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55min
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Focaccia barese
2h 55min
Focaccia barese TM6
4 Std.
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 Std. 20 Min
Pizza barese ai pomodorini
2h