Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cuori di carciofo
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 100 g di pecorino Romano a pezzi
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 uova
- 80 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di lievito istantaneo per torte salate
- 100 g di acqua
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1273.8 kJ / 304.5 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 762.5 mg
Alternatywne przepisy
Lasagne di verza
2sa 30 dk
Passato di verdure; Minestrone di verdure con pasta (Bimby Friend)
45 dk
Polpette di pane di mais
1 Std. 10 Min
Panada sarda di salsiccia e patate
45 dk
Asparagi in crosta
2h 15min
Torta de gee
1 godz. 30 min
Zuppa di patate novelle, carciofi e scarola
50 dk
Ravioli di sfoglia al basilico con ripieno di seppie
1 Std. 5 Min
Tagliatelle ai funghi (senza glutine)
1 godz. 30 min
Besciamella
15 Min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2h
Tagliatelle al ragù
1 Std. 10 Min