Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di lonza di maiale a tocchetti (3 cm)
- 100 g di prosciutto crudo a pezzi
- 100 g di mortadella a pezzi
- 1 uovo
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1000 g di acqua
Impasto
- 250 g di farina tipo tummina
- 100 g di farina di grano saraceno
- 4 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- brodo di carne di cappone (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1409.6 kJ / 336.9 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 394.9 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla marinara in bianco
50min
Ragù di salsiccia Sottovuoto
2 godz. 25 min
Castagne alla valdostana
13 godz. 10 min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1h
Tortellini in brodo vegetariani
2h
Pane sciapo umbro
14h
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2 godz. 5 min
Strascinati al ragù di carne
2 Std. 40 Min
Tortellini alla bolognese
1h 20min
Tagliolini al tartufo
45 min
Gnocchi al sugo di anatra
2h
Brodo di manzo
3h 50min