Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 150 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di lonza di maiale a tocchetti (3 cm)
- 100 g di prosciutto crudo a pezzi
- 100 g di mortadella a pezzi
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 uovo
- 1000 g di acqua
Impasto
- 250 g di farina tipo tummina
- 100 g di farina di grano saraceno
- 4 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- brodo di carne di cappone (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1409.6 kJ / 336.9 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 394.9 mg
Alternatywne przepisy
Cornetti brioche
6h 30min
Cotechino e lenticchie
1 Std.
Lenticchie e salsiccia
2 godz. 55 min
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2 Std. 30 Min
Tortellini in brodo vegetariani
2 Std.
Brodo vegetale a Cottura Lenta
4 Std. 15 Min
Tortellini in brodo
1 Std. 20 Min
Tortelli verdi
3h 30min
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1 Std. 30 Min
Fagioli all’uccelletto a Cottura Lenta
6 Std. 20 Min
Graffe di Carnevale
4 Std.
Code di aragosta con crema pasticcera
6 Std.