Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strascinati
- 400 g di semola di grano duro
- 270 di acqua
- 15 g di olio extravergine di oliva
Condimento
- 200 g di mollica di pane, preferibilmente di semola, a tocchetti
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di peperoni cruschi
- 1 spicchio di aglio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4417.1 kJ / 1055 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 108.3 g
- Tłuszcz
- 56.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza rustica lucana
1 Std. 15 Min
Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone)
40min
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1h 30min
Baccalà con peperoni cruschi
50min
Fruttone leccese al cioccolato
1 Std. 40 Min
Rotolo funghi e peperoni
2h 15min
Melanzane grigliate con emulsione e salsa allo yougurt
35min
Mostaccioli al mosto cotto
1h
Lampascioni e patate
1 Std. 15 Min
Orecchiette con pomodorini, rucola e patate
4 Std.
Cavatelli
1h 30min
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min