Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strascinati
- 400 g di semola di grano duro
- 270 di acqua
- 15 g di olio extravergine di oliva
Condimento
- 200 g di mollica di pane, preferibilmente di semola, a tocchetti
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di peperoni cruschi
- 1 spicchio di aglio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4417.1 kJ / 1055 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 108.3 g
- Tłuszcz
- 56.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne melanzane e menta
50 Min
Gnocchi al basilico e menta con salsa alle zucchine
1 Std. 30 Min
Fileja con sugo alla 'nduja e fagioli
2h 40min
Ravioli di ricotta
2 Std.
Lagane e ceci
1 Std.
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1 Std. 30 Min
Pizza rustica lucana
1 Std. 15 Min
Pastiera
15h
Cavatelli
1 Std. 30 Min
Baccalà con peperoni cruschi
50 Min
Gnocchi al pomodoro e basilico (Bimby Friend)
30 Min
Maccheroni al ferretto con ragù calabrese
2h 50min