Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglia
- 100 g di farina tipo 00 + q.b.
- 30 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- olio per frittura
Crema al latte
- 90 g di zucchero
-
4
g di cannella in polvere
lub 1 limone, la scorza (senza la parte bianca) - 500 g di latte intero
- 50 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- cacao amaro in polvere, a piacere
- codette colorate, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1116.8 kJ / 266.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 186.5 mg
Alternatywne przepisy
Pesto alla trapanese
20 min
Sfinciuni
3h 30min
Frutta Martorana
27h 30min
Mafalde siciliane
2 Std. 15 Min
Fagottini al profumo di mare
1h 40min
Cubetti di zucca in agrodolce
Brak ocen
Piccole cassatine al forno
2h
Gelo di anguria
3h 30min
Muffolette
3h
Sfinci siciliani salati
3h 30min
Dolcetti siciliani di mandorle
45 min
Panelle
1h 25min