Urządzenia i Akcesoria
Teste di turco
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 porzioni
Składniki
Sfoglia
-
100 g di farina tipo 00 + q.b.
-
30 g zucchero
-
1 uovo
-
1 pizzico di sale
-
olio per frittura
Crema al latte
-
90 g zucchero
-
1 limone, la scorza (senza la parte bianca)4 g di cannella in polvere
-
500 g di latte intero
-
50 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
-
cacao amaro in polvere a piacere
-
codette colorate a piacere
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Sód
186.5 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1116.8 kJ /
266.8 kcal
Tłuszcz
8.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
45.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Granita di mandorle ('a muzzunata)
10 min
Menù: Tonno di gallina e patate prezzemolate; Bonet
10 min
Pesto alla trapanese
20 min
Nfigghiulate Siciliane
3 godz. 50 min
Gelo di anguria
3 godz. 30 min
Tisana menta, anice e limone
10 min
Frutta Martorana
27 godz. 30 min
Granita al limone
15 min
Rame di Napoli
3 godz.
Muffolette
3 godz.
Panelle
1 godz. 25 min
Pesto mandorle e basilico
10 min