Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Polpette in agrodolce a Cottura Lenta
TM6

Polpette in agrodolce a Cottura Lenta

1.5 (38 ocen)

Składniki

Polpette

  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
  • 600 g di carne trita mista (70% di bovino e 30 % di suino con il 10% di grasso)
  • 2 uova
  • 60 g di pangrattato
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 50 g di pinoli sgusciati
  • 60 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e strizzata

Salsa agrodolce

  • 80 g di cipolla rossa in quarti
  • 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 700 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • ½ cucchiaino di zucchero
  • 3 foglie di basilico fresche, lavate
  • fette di pane casereccio, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3725 kJ / 809.3 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
135 g
Tłuszcz
56.6 g
Tłuszcz nasycony
116.7 g
Błonnik
2 g
Sód
434.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy