Polpette in agrodolce a Cottura Lenta

Polpette in agrodolce a Cottura Lenta

1.6 39 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porzioni

Składniki

Polpette
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 600 g di carne trita mista (70% di bovino e 30 % di suino con il 10% di grasso)
  • 2 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 60 g di pangrattato
  • 50 g di pinoli sgusciati
  • 60 g di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida e strizzata
Salsa agrodolce
  • 80 g di cipolla rossa in quarti
  • 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 700 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • ½ cucchiaino di zucchero
  • 3 foglie di basilico fresche lavate
  • fette di pane casereccio a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 434.8 mg
Białko 40 g
Kalorie 3725 kJ / 809.3 kcal
Tłuszcz 56.6 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 116.7 g
Węglowodany 135 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...