Finte cosce di pollo con salsa piccante

Finte cosce di pollo con salsa piccante

3.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di farina
    70 g
  • di pangrattato
    70 g
  • uova
    3
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    50 g
  • di acqua
    300 g
  • di patate sbucciate, a cubetti (1,5 cm)
    200 g
  • sovracosce di pollo senza pelle
    4
  • di burro in piccoli pezzi
    30 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di pepe
    ½ cucchiaino
  • di aglio in polvere
    1 cucchiaino
  • di paprica dolce
    1 cucchiaino
  • mozzarella in cubetti
    150 g
  • olio per friggere q.b.
Salsa piccante
  • olio di semi di girasole
    200 g
  • di cipolla rossa
    40 g
  • uovo
    1
  • di succo di limone
    1 cucchiaino
  • di sriracha
    2 cucchiaini
  • di pepe
    2 pizzichi
  • di sale
    3 pizzichi
  • prezzemolo fresco tritato, q.b. per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1131.1 kcal / 4732.4 kJ
Białko 62.3 g
Tłuszcz 81.3 g
Węglowodany 38.5 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 20.9 g
Sód 1828.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...