Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 425 g di acqua
- 320 g di farina di semola di grano duro
- 320 g di farina tipo 1
- 2 g di lievito di birra fresco
- 15 g di sale
Friarielli e salsiccia
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di salsiccia, spellata, a pezzi
- 500 g di friarielli, puliti, a pezzi
- 200 g di mozzarella, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3882.3 kJ / 928 kcal
- Białko
- 39.1 g
- Węglowodany
- 126.1 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.5 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Sód
- 2260.5 mg
Alternatywne przepisy
Gattò di patate (TM6)
1j 30 menit
Tiella di Gaeta con scarola e olive
2j
Panini napoletani con uova sode
2 Std. 50 Min
Parigina TM6
5h 30min
Pizza con polpette in salsa piccante, scamorza e peperoni
3j 50 menit
Pizza romana con fiori di zucca e alici
24h
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1j 20 menit
Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella
4 Std.
Focaccia barese TM6
4 Std.
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3j 50 menit
Pizza barese ai pomodorini
2j
Pizza con salame piccante TM6
3h 30min