Urządzenia i Akcesoria
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 35 min
16 porcji
Składniki
Farsz
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście
-
120 g czarnych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy
-
500 g wody
-
7 jajek
-
200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia fasolki i do smaku
-
200 g oliwy z oliwek200 g oleju o neutralnym smaku, np. rzepakowego, tłoczonego na zimno
-
1 ząbek czosnku
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
2 chleby pełnoziarniste o wydłużonym kształcie (Ø kromki 8-9 cm), np. chleb drwalski (ok. 400 g każdy)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
612.3 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
1186.7 kJ /
283.4 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
26.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Frittata cukiniowa
40 min
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Frittata Caprese
30 min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 godz. 15 min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1 godz.
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Frittata z cukinią
55 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1 godz. 45 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min