
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 5 g bazylii, świeżej tylko liście
- 120 g czarnych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy
- 500 g wody
- 7 jajek
-
200
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki
lub 200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej pokrojonej na 3 cm kawałki - 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia fasolki i do smaku
-
200
g oleju o neutralnym smaku, np. rzepakowego, tłoczonego na zimno
lub 200 g oliwy z oliwek - 1 ząbek czosnku
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
- 2 chleby pełnoziarniste o wydłużonym kształcie (Ø kromki 8-9 cm), np. chleb drwalski (ok. 400 g każdy)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 283.4 kcal / 1186.7 kJ
- Białko
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Sód
- 612.3 mg