Urządzenia i Akcesoria
Meksykański twarożek wiejski
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
12 tortilli kukurydzianych małych
-
1500 g pełnotłustego mleka
-
50 g soku z cytryny
-
75 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g czerwonej papryczki chili, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)10 g zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14 g
Kalorie
1281 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Serek ziołowy
48 Std. 15 Min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 Min
Twarożek
4 Std. 30 Min
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
20 Min
Oliwa toskańska
10 Min
Pamoczka grodzieńska
5 Min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 Std.
Dressing limonkowo-miętowy
10 Min
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
20 Min
Twarożek kanapkowy
5 Min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 Min
Masło pomidorowo-czosnkowe
10 Min