Meksykański twarożek wiejski

Meksykański twarożek wiejski

4.4 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • 12 tortilli kukurydzianych małych
  • 1500 g pełnotłustego mleka
  • 50 g soku z cytryny
  • 75 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    10 g czerwonej papryczki chili, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
  • 1 łyżeczka soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 14 g
Kalorie 1281 kJ / 305 kcal
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...