Meksykański twarożek wiejski

Meksykański twarożek wiejski

4.4 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • tortilli kukurydzianych małych
    12
  • pełnotłustego mleka
    1500 g
  • soku z cytryny
    50 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    75 g
  • zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    10 g
    10 g czerwonej papryczki chili, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • kolendry, świeżej tylko liście
    5 - 10 g
  • soli
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 305 kcal / 1281 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...