Urządzenia i Akcesoria
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
500 g wody
-
400 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 3 cm kawałki
-
6 czerwonych cebul (ok. 180 g każda), obranych, z odciętą podstawą
-
30 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
15 g mieszanych ziół, świeżych (np. natka pietruszki, tymianek, rozmaryn), tylko liście
-
20 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
1 łyżka orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych1 łyżka orzeszków piniowych
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
1 łyżka majeranku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
317.5 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
450.8 kJ /
107.7 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
14.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dip serowy z jalapeño i karczochami
1 Std.
Pizza w dwóch smakach
1 Std. 40 Min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 Min
Roladki z ogórka
30 Min
Mini frittaty z warzywami
35 Min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 Min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 Std. 45 Min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 Std. 20 Min
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40 Min
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1 Std. 30 Min
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
20 Min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 Std.