Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 500 g wody
- 400 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 6 czerwonych cebul (ok. 180 g każda), obranych, z odciętą podstawą
- 30 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 15 g mieszanych ziół, świeżych (np. natka pietruszki, tymianek, rozmaryn), tylko liście
- 20 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
-
1
łyżka orzeszków piniowych
lub 1 łyżka orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 łyżka majeranku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 450.8 kJ / 107.7 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 317.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40min
Pizza w dwóch smakach
1h 40min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1h 50min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5h 35 min
Czekoladowe jajka wielkanocne
1h 55 min
Chłodnik
10 Min
Mini tarty z porem
1h
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1h