Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)

Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)

3.7 39 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 sztuk

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 500 g wody
  • 400 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 6 czerwonych cebul (ok. 180 g każda), obranych, z odciętą podstawą
  • 30 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 15 g mieszanych ziół, świeżych (np. natka pietruszki, tymianek, rozmaryn), tylko liście
  • 20 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
  • 1 łyżka orzeszków piniowych
    1 łyżka orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 1 łyżka majeranku, suszonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 317.5 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 450.8 kJ / 107.7 kcal
Tłuszcz 4.4 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 14.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...