Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
TM6 TM5

Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)

3.7 (35 ocen)

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 500 g wody
  • 400 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 6 czerwonych cebul (ok. 180 g każda), obranych, z odciętą podstawą
  • 30 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 15 g mieszanych ziół, świeżych (np. natka pietruszki, tymianek, rozmaryn), tylko liście
  • 20 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
  • 1 łyżka orzeszków piniowych
    lub 1 łyżka orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 1 łyżka majeranku, suszonego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
450.8 kJ / 107.7 kcal
Białko
4.1 g
Węglowodany
14.2 g
Tłuszcz
4.4 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Błonnik
2.5 g
Sód
317.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy