Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)

Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)

3.7 37 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 sztuk

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • wody
    500 g
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych na 3 cm kawałki
    400 g
  • czerwonych cebul (ok. 180 g każda), obranych, z odciętą podstawą
    6
  • masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    30 g
  • mieszanych ziół, świeżych (np. natka pietruszki, tymianek, rozmaryn), tylko liście
    15 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
    20 g
  • orzeszków piniowych
    1 łyżka
    1 łyżka orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 107.7 kcal / 450.8 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 4.4 g
Węglowodany 14.2 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 317.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...