
Urządzenia i Akcesoria
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 sztuk
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
wody500 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na 3 cm kawałki400 g
-
czerwonych cebul (ok. 180 g każda), obranych, z odciętą podstawą6
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
mieszanych ziół, świeżych (np. natka pietruszki, tymianek, rozmaryn), tylko liście15 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy20 g
-
orzeszków piniowych1 łyżka
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
107.7 kcal /
450.8 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
4.4 g
Węglowodany
14.2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
317.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska