Urządzenia i Akcesoria
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
500 g wody
-
400 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 3 cm kawałki
-
6 czerwonych cebul (ok. 180 g każda), obranych, z odciętą podstawą
-
30 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
15 g mieszanych ziół, świeżych (np. natka pietruszki, tymianek, rozmaryn), tylko liście
-
20 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
1 łyżka orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych1 łyżka orzeszków piniowych
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
1 łyżka majeranku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
317.5 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
450.8 kJ /
107.7 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
14.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 min
Marynowane warzywa
48 godz. 40 min
Pizza w dwóch smakach
1 godz. 40 min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45 min
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1 godz. 30 min
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40 min
Tabbouleh z surowymi warzywami
1 godz. 45 min
Scones z camembertem
45 min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min