Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Posypka
- 15 g sera parmezan
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Nadzienie
- 2 ząbki czosnku
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 150 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 1 jajko
Ciasto
- 130 g twarogu, tłustego
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 270 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 jajko
- 1 szczypta cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 żółtko
- 1 łyżka wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 957 kJ / 229 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 Std. 10 Min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 Std. 30 Min
Podpłomyk cztery sery
55min
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 Std. 10 Min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 Std. 45 Min
Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny
50 min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 Std. 10 Min
Makaron penne zapiekany z purée kalafiorowym
1h 20 min
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min
Tarta z serem pleśniowym
1h 35min
Focaccia z kiełbasą
2 Std.
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1 Std. 10 Min