
Urządzenia i Akcesoria
Placek nadziewany mozzarellą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 porcji
Składniki
Posypka
-
sera parmezan15 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście1 łyżka
Nadzienie
-
ząbki czosnku2
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki40 g
-
sera mozzarella pokrojonego na kawałki150 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu40 g
-
jajko1
Ciasto
-
twarogu, tłustego130 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu270 g
-
jajko1
-
cukru1 szczypta
-
soli1 łyżeczka
-
żółtko1
-
wody1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229 kcal /
957 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 godz. 30 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 godz.
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Sos jajeczny do chlebków naan
25 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Aromatyczne bułeczki zakochanych
2 godz. 10 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Pizza z makaronu spaghetti
1 godz. 10 min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min