Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Posypka
- 15 g sera parmezan
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Nadzienie
- 2 ząbki czosnku
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 150 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 1 jajko
Ciasto
- 130 g twarogu, tłustego
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 270 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 jajko
- 1 szczypta cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 żółtko
- 1 łyżka wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 957 kJ / 229 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chaczapuri adżarskie
1h 45min
Ciasteczka czosnkowe
50min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1h 45min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1h 45min
Ciasteczka z gorgonzolą
40min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Ziemniaczane podpłomyki
13h
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min
Tarta z kurczakiem
1h 55 min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min